Hirdetés

HTML

Hirdetés

Minden lehetséges

Filozófia, vallás, alternatív tudományok, kozmológia , földönkívüli civilizációk

Friss topikok

Linkblog

A logikáról.

2010.12.20. 21:11 :: csimbe

 

Az értelmes ember úgy gondolja, hogy a logikai érzéke az, amely a legkevésbé csapható be. Ugyanakkor az érzékelő képességünk és a tudatunk is könnyen manipulálható, becsapható. Ebből kifolyólag soha nem szerezhetünk tökéletesen objektív képet a valóságról. De ha mégis, az csak a véletlen egyszeri kivételes adománya. Ha jól meggondoljuk, még az sem igaz, hogy a múlt nem változik, mert az entrópia időben visszafelé dolgozik. Ami még nincs, mint a jövő, az nem kerülhet a rendezetlenség állapotába. A jelen egy olyan pillanat, amely azonnal múlttá változik. Az információk hordozói, tárolói, felhasználói sem örök életűek, csak maga az információ örök, mert amíg valamilyen jel van, az őriz magáról információkat. Ha feltételezzük azt, hogy egy valami jelt ad, mondjuk egy hatalmas robbanással, ami mindent, vagyis az összes információt a leg rendezettebb formában őrzött magában, és ez a jel a megszülető, kitáguló univerzumra vonatkozik, akkor ebben az információhalmazban benne van a leg rendezetlenebb állapot információja is. A két szélsőértékű állapot között térben és időben lezajlik minden lehetséges egyéb állapot, ami a létező valóság. Az a felismert valósághoz tartozik, hogy van az univerzumban egy olyan galaxis, amit Tejút néven ismerünk. Van ebben a galaxisban egy csillag, amely körül kering a szülő bolygónk. Ezen élünk mi emberek, akik felismerjük a jeleket és ezekből információkat szerzünk magunknak a környező világról. Mind ezt a túlélésünk érdekében.
A földön előfordult kihalások, már elég jól  bizonyítottak. Az ember túlélési esélyei viszont eléggé korlátozottak. A kínálkozó lehetőségek felismerése, az ember tudatának, értelmes elméjének és logikájának köszönhető. A tudomány fejlődése során felismertük azt is, hogy a legkifinomultabb érzékek, a legélesebb elmék is manipulálhatók és megtéveszthetők. A logikánk bizony elég gyakran cserben hagy minket, szerencsére nem mindig az életbevágóan fontos kérdésekben. Mit tehet ilyenkor az ember? Én már egy ideje csak arra a jelre várok, amelyben felismerem azt, hogy mikor vagyok igazán jól informálva.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agondolatteremtoereje.blog.hu/api/trackback/id/tr572528821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E.A. .sk · http://www.erdosattilask01.sokoldal.hu 2012.10.23. 13:10:37

A logika a filozófiából és a pszichológiából alakult ki . Legtisztábban a logika a matematikában van meg .

www.erdosattilask01.sokoldal.hu

Erdös Attila .sk

csimbe 2012.10.25. 19:01:09

@E.A. .sk: Igen ebben igazad van. A matematikában már van olyan logika is (fuzi),amely több értelmü.:)
süti beállítások módosítása