Hirdetés

HTML

Hirdetés

Minden lehetséges

Filozófia, vallás, alternatív tudományok, kozmológia , földönkívüli civilizációk

Friss topikok

Linkblog

Egy fórumon bejegyzett hozzászóláshoz.

2010.09.12. 19:37 :: csimbe

 

Egy fórumon bejegyzett hozzászólás más nézőpontba állítása.
 
Egy fórumon bejegyzett hozzászólásában Infonium felteszi a kérdést. Hol vannak a természeti törvények? Majd tömören felvázolja egy, az információn alapuló lételméleti elképzeléseit. A fórumon utalást tesz arra, hogy a blogjában részletesebben tárgyalja a témát. Végigolvasva a fórumos hozzászólásokat és a blogon tett bejegyzést, egy pozitivista materialista világnézetű, tudományos és nyitott gondolkodású ember értékes gondolataival találkozunk. Mivel a vitaindító írása kellően szintetizálja a mondandóját, a belőle vett idézetek idealista, teista átértelmezésével más megvilágításba próbálom állítani a szöveget nem vitatva annak tartalmát.
Idézet:
A kezdettelen Lét mindig magában foglalja az abszolút szuverén, kezdettelen Összes Információt, az egyre informáltabb, kezdettelen Fizikumot (a fizikai jelenségek összességét) és a kettejüket elválasztva összekötő kezdettelen Vákuumot.”
 
A kezdettelen lét, amely abszolút és szuverén, megegyezik a szentháromságot magába foglaló Egy istennel, ahol az Atya az Összes információ, a Szentlélek (Anya) a Vákuum, a Fiú pedig a Fizikum. A kihangsúlyozott kezdettelenség, vagyis a végtelenség arra utal, hogy a teremtés nem egy aktus, hanem permanens sorozata az aktusoknak. Erre utal az alábbi idézet is.
 
„Az energiával teli Vákuum az időtlen információk megfelelő részét (a végtelenül kis infóriumokat) az Összes Információ hatására egyidejűleg kvantumnyi időre mindig fizikai jelenségekké energetizálja, ezek automatikusan, ugyancsak egyszerre, kvantumnyi idő elteltével visszakonvertálódnak infóriumokká.”
 
Az Összes információ memóriuma, vagyis a fizikumot megjárt infóriumok tudástartalma megegyezik a múlt időnek nevezett időtartammal, amely a kezdettelenség folytán megegyezik a jövő időével is annyiban, hogy a jelen számára mindkettő csak kismértékben hozzáférhető tudást biztosít.
 
„Miután egyedi energiájukat és a Fizikumban szerzett új információikat az Összes Információ elmentette a ma még láthatatlan (sötét), később is csak olvasható memóriumába (olvasójegy Heisenbergnél), a Vákuum ismét egyszerre feltölti a dimenziótlan infóriumokat energiával, minden természeti törvénnyel, a múltból szükséges egyedi információkkal és az új parancsokkal, emiatt az infóriumok megváltoznak és a Fizikum végtelenül kis részeivé válnak, természetesen mindig Richard Feynman finomszerkezeti állandójának sérelme nélkül. A kvantum lényege tehát a Fizikum objektív „pulzálása” – ennek következménye az idő, az okság és ezek egyirányúsága, amik visszahatnak az Összes Információra is. „
A fenti idézet másként értelmezve. A teremtés, fenntartás, pusztítás, vagy születés, létezés, elmúlás kvantumainak folyamatos megjelenése, a létkerék egyirányú forgása, a lélekvándorlás, amely során a lélek hibáiból okulva fejlődik, tudásával az összes tudást is gyarapítva.
„Ez a bővített újrateremtés folytatódik a legmagasabb rendűen szervezett jelenség, a mindent uraló, abszolút intelligens, ezért személyes Összes Információ elvileg lehetséges öngyilkosságáig. A semmit megteremtő öngyilkosságot azonban az abszolút intelligencia gyakorlatilag kizárja.”
A fentiek szerint a mindenható Isten képes az öngyilkosságra is, de a folyton növekvő mindentudás birtokában nem áll érdekében hogy elkövesse. Ezért van a minden és nincs a semmi.
„Az Egész, a Rész, a Kapcsolatuk vázolt háromsága, a Lehetőség és Valóság sajátos kapcsolata minden fizikai jelenségben megvan és a gondolkodásunkban is tükröződik. Tény, hogy egyre több információhoz jutunk az egye növekvő számú összes információból. A memóriumba elmentett információk nem fizikai jelenségek, ezért rájuk nem hat a fekete lyukak eseményhorizontja. Nem hat a Vákuumra sem.”
 
Az, hogy a memóriumba elmentett információk nem fizikai jelenségek arra utal, hogy intuíciók, megérzések útján, vagy tán isteni sugallat formájában mégis csak hozzáférhetünk belőle olyan információkhoz, amely a gondolkodásunkat alapvetően megváltoztatja, ismereteinket és tudásunkat növeli.
 
„A földi élet tehát az ember eredendő megismerési ösztöne révén valós Lehetősége az abszolút Valóságnak, az Összes Információnak, a siker és a kudarc azonos esélyével. A két esély állandósága kell az önbecsüléshez. E kétesélyes állapotnak a lényegéhez tartozik a rossz is, de a megismerési ösztönt éppen a rossz – az emberi gyarlóság, a betegség, a tudást pusztító tudás (antitudás), a természeti csapás, az ártatlanok sérelme - készteti fokozott működésre. „
 
Az abszolút Valóság, Összes Információ, vagyis Isten a földi életnek és az embernek, mint a saját képmására történő megteremtésével lehetőséget is adott a szabad akarat gyakorlására, a megjelenő lehetőségek közüli választásra. A rossz választása (bűnbeesés) arra készteti az embereket, hogy a velejáró gonoszság, a pusztulás, a szenvedés ellenére is keressék magukban a jót, az istenit, mert csak ez vezeti el őket az erkölcsi és fizikai halhatatlansághoz e kényszerű dialektikán keresztül.
 
„A földi Lehetőséget csak a fegyverrendszereiben és a szennyözönében megtestesülő öngyilkossági képessége, azaz tökéletes globális Antitudása pusztíthatja el örökre, minden benne fogant lénnyel együtt. Az Antitudás birtoklása, létének feltétlen elismerése és kísértésével való folyamatos szembeszegülés nélkül nincs értelem, nincs személyiség sehol. Ez a képesség az első emberektől az egész emberiségig áteredő legszükségesebb és legrosszabb tulajdonság. Az egyre jobban összevegyülő földi emberiség globális Antitudásának tökéletessége olyan alapvető erkölcsi sarktétel, amit csak a bűnök bűnével lehet a gyakorlatban cáfolni vagy bizonyítani. Vakon kell hinni benne, hogy megmaradjon.”
 
Az a tény, hogy az ember totálisan kipusztíthatja a földi életet, még nagyobb erővel ösztönzi arra, hogy megakadályozza azt. Lásd az egyházak, a környezetvédelmi és egyéb társadalmi szervezetek egyre növekvő, az élet védelmével kapcsolatos küzdelmét. Mindezt abban a hitben teszik, hogy az Ember eredendően jó és nem érdemli a megsemmisülést.
 
„Az Összes Információ az Ő megismerésére, szellemi meghódítására való szüntelen törekvést várja tőlünk. Tehát nő. Ha mi kudarcot vallunk, másutt keletkeztet mindent megtanulni képes tudatot, mert önnön Valóságához feltétlen szüksége van valós Lehetőségére, a Fizikumban végtelenül tökéletesedő értelemre. Tudáshoz, hatáshoz, érzelemhez kell neki a hozzá mindig közelítő elkülönült Más, akinek örök célja, hogy minden benne fogant lénnyel együtt egyre jobban megismerje az Élet Okát s éljen ismeretével.
 
A fent idézett sorok annyira összetartoznak, hogy nem szabad átfogalmazni. Viszont az Összes Információ =Isten, a Más= képmás, Ember, szinonimák alkalmazásával sem veszíti el az értelmét.
A tudomány értelembe, valamint a vallásos emberek istenbe vetett hite egy tőről fakad, ezért aki keresi, megtalálja a hitben rejlő közös alapot, amely a kitűzött cél elérése.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agondolatteremtoereje.blog.hu/api/trackback/id/tr622291263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hirnok 2010.11.23. 22:57:23

Köszönöm alapos elemzésedet. Eredendően materialistaként, kíváncsi tárgyilagos idegen módjára figyelem a teológiákat is, alapszinten tudok "vallásul" is beszélni, ez segített kételvű rendszer megfogalmazásában. Vállalom a teista értelmezésed lehetőségét is, hiszen egyre inkább láttam a szerkesztgetések során, hogy ha sarktételeimhez ragaszkodom, ezt az értelmezést is el kell viselnem. Tudatossá is vált bennem a kettősség, a nyári javításaim során még tovább feszítettem a húrt a Memóriumból a Fizikumba való vissza teleportálással.
Engem is meglepett az a furcsaság, hogy elfogulatlanul szinte közös nevezőre lehet hozni a két eszmét a semmi eltörlésével, a kezdettelenséggel és azzal, hogy sikeres teleportációs kísérletek igazolták az információ fizikai önállóságát. (Ezzel értelmetlenné vált az anyag és a szellem hagyományos szembeállítása, a materializmus monizmusa és az idealizmus dualizmusa. Nyugodtam mondhatjuk, hogy az anyag a szellem tulajdonsága és fordítva - kezdettelenül).
Egyetlen lényegesebb eltérést látok a szándékom és az elemzésed között: lélekvándorlás gondolata idegen tőlem, nem látom, hol fogalmaztam rosszul, hogy erre következtettél.
A Memórium esetében én voltam pontatlan. Javítottam, jobban hangsúlyozom, hogy a Fizikumhoz tartozik, tehát nem abszolút "másvilág", de különbözik annyiban,hogy kontinuum, ezért rá nem hatnak a fizikai törvények. Tartalmával viszont az Élet Okát majd megismerő emberi értelem kompatibilis lesz, amiből talán már következik, hogy nem kell se intuíció, se megérzés, se isteni sugallat a Memórium felderítéséhez és tartalmának vissza teleportálásához, csak nagyon magas szintű emberi tudás. Ezzel a feltámadás lehetőségének a problémája is megoldódott tudományosan, hiszen már mostanában is többször sikerült információt ép anyaggá visszaváltoztatni a teleportációs kísérletek során…
Biztos vagyok abban, hogy engem a vallásosak és materialisták egyhangúlag kiátkoznak a Semmi nevében – így biztos lehetek az én redszerem helyességében is…
Malárovics Viktor írását még emésztem. A mozgás eredetében annyi az altérés köztünk, hogy ő még a semmi rabja a Lao-Ce idézettel is. Én már a Vákuumra értelmezem, amit Lao-ce és Hegel is mondott, hiszen ők még nem tudtak a Vákuumról. Így korrekt – a fizika tudományának mai állása szerint. A lüktetés (ezt a szót használja Malárovics is) - azaz a mozgásesszencia - makrovilági kibomlásának részletei mérnöki kérdések, ezekben én laikus vagyok, de a fraktálgondolat kézenfekvőnek tűnik. A mozgás=anyagcsere tétel még emésztetlen.

csimbe 2010.11.25. 20:18:17

@hirnok: A vákuumot és memóriumot megjárt információk, a fizikumba visszatérve gazdagítják annak birtokosát. Ebben láttam párhuzamot a lélekvándorlással.Azonban gondolhatok arra is,hogy az álomtalan mélyalvásból,öntudatlanságól felébredve nem veszítjük el emlékeinket a világról.Sőt jó esetben újabb információkkal gazdagodunk.

hirnok 2011.02.12. 18:04:36

A tisztesség azt kívánja, hogy szóljak: tartalmilag - és röviden - idéztem ezt a posztodat a válaszommal az egyébként is frissített (kiegészített) blogomban. Szólj, ha pontatlan voltam, vagy felesleges a rád való hivatkozásom.
Az új bejegyzéseidet láttam - rendszerígéret van bennük. Megvárom, míg az egész rendszered összeáll.

csimbe 2011.02.15. 08:05:03

@hirnok: Köszönöm szépen a jelzésedet és a linket. Ami a blogodat illeti:Egyre fényesebben ragyog a drágakő, minél több lapot csiszolnak rá.
süti beállítások módosítása