Hirdetés

HTML

Hirdetés

Minden lehetséges

Filozófia, vallás, alternatív tudományok, kozmológia , földönkívüli civilizációk

Friss topikok

Linkblog

Az Egyiptomi teremtéstörténet sajátos átértelmezése.

2024.03.21. 20:50 :: csimbe

Az Egyiptomi teremtéstörténet sajátos átértelmezése.

 

Nem volt más, csak Nun az őselem, az ősvíz formájában létező istenlény. Az ő alkotórészeiből keletkezett a mindenség.

 Nem volt más, csak a téridő kvantumokból álló végtelen struktúra, a végtelen nagy alaprezgésű energia. Az éter, a majdani fény közege, (a sötét ősvíz.)

 Az istenek létrehozója megteremtette a világosságot, a fényt. Nun éltre keltette a napgyermeket, Nefertumot.

 A téridő struktúra egy lokális szimmetriasérüléssel, alacsonyabb rezgésszámokra esik, amiben egytengelyű forgású, bozonokká formálódik, aminek következtében létrejönnek a fotonok. Vagyis az elektromágneses mező, sugárzásának teljes spektuma, aminek egy tartománya a látható fény.(a világosság)

 Amikor Nefertum körülnézett, nem talált szilárd dolgot, amin megvetheti a lábát. Ezért előhívta az őshalmot, majd kilépett a szilárd talajra, és megteremtette Maátot, a mindenség törvényét, az igazság istennőjét, a holtak szívének bíráját.

 Egy a bozonoktól már eltérő, kéttengelyű forgással rendelkező lokális részecskék, energiagócok, (szoliton) alakulnak ki, vagyis a tömeggel rendelkező elemi részecskék. Elektron (-), Pozitron (+), Proton (+), Elton (-), amikből a szilárdnak tűnő anyag csomósodhat össze.

 A napisten (Herper alakjában) megpillantott egy karcsú oszlopot, a benbent, aminek a helyén később felépült a napisten városa, Héliopolisz. Herper bűvös hatást gyakorolt szívére, és létrehozta Sut a lég istenét, és Tefnutot a nedvesség istennőjét.

 Amikor a fotonokból párosával létrejöttek az elemi részecskék, (a törttöltésű kvarkok nem elemiek, hanem pillanatnyi plazmaátmeneti jelenségek). Az elemi részecskékből, csomósodnak az atommagok, és az atomok. Ezekből jönnek létre a különböző halmazállapotok, a légnemű, a folyékony, majd a szilárd.

 Az istenek létrejötte után, kilenc isten uralkodott a világon, Ré, Su és Tefnut, Geb és Nut, Széth és Neftisz, Ozirisz és Ízisz. Olyan volt a kilenc isten, mint Nun az őselem, amelyben egykor egyek voltak, és amelyből mindannyian keletkeztek.

 Ezzel azt szimbolizáljuk, hogy az Egy kilenc részre oszlik úgy, hogy a lényegi tulajdonságát, az energiát megőrizve más, (az éteren, vagy az ősvízen túli), fizikai tulajdonságokat is megjelenítsen. Tulajdonképpen a téridő struktúrája magában foglal mindent, amivé az ősenergiája átformálódik, (transz mutálódik) hogy megnyilvánítva az anyagot, változatossá, élővé tegye az univerzumot.

Az átalakulási folyamat: (téridő-struktúra) éter> fotonok> elektron – pozitron – proton - elton> légnemű> folyékony> szilárd. Vagyis a kilenc istenségnek megfelelő létezési forma. Ezeknek az együttműködéséből áll az ÉLET, a fizika törvénye, amely nem szeghető meg. A törvényen kívüliség, azonnali entitásvesztéssel, az éterben való feloldódással jár. Ekkor az anyag visszatér az ősformába, az ősvízbe, amiben megtisztulva újjászülethet.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agondolatteremtoereje.blog.hu/api/trackback/id/tr4818361211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása